понедельник, 16 апреля 2018 г.

Де можна купити колінні бинти в Києві?

Колінні бинти дозволяють здолати більшу вагу при виконанні вправ для квадрицепса (присідання, жим ногами), це довело дослідження, проведене ще в 1990 році.

Британські вчені з Університету Чичестера, що спеціалізуються в галузі спортивної медицини, стверджують на підставі недавно проведеного дослідження, що регулярне використання колінних бинтів може привести до таких змін рухів в приседах та жимі ногами, яких зроблять їх більш травмонебезпечними.

У дослідженні брали участь 10 підготовлених атлетів, які виконували присідання - як з бинтами, так і без них. При русі вниз і вгору знаходиться на плечах штанга здійснює переміщення не тільки у вертикальній області, а й в горизонтальній. Так ось, було помічено, що при використанні колінних бинтів горизонтальні переміщення зводяться до мінімуму. При русі вниз горизонтальна амплітуда скорочувалася на 39 відсотків, а при русі вгору - практично на 99 відсотків.

Якщо ви думаєте, що таке скорочення на благо, то дуже сильно помиляєтеся - зростає тиск на суглоб, а значить - дуже сильно зростає тертя в колінному суглобі, що, цілком природно, може привести до якнайшвидшого його зносу. Ефект наростає від того, що використання бинтів дозволяє виконувати рух з великою вагою і трохи швидше - тобто, потужність при виконанні руху істотно зростає.

При цьому, правда, не можна забувати, що бинти дозволяють стабілізувати колінний суглоб, а значить, знижується навантаження на зв'язки. Так що використання бинтів цілком можна назвати палицею з двома кінцями: «одне лікуємо, а інше калічимо».

Якщо говорити про рекомендації, то британці радять використовувати бинти тільки в найважчих підходах, в інших же намагатися обходитися без їхньої допомоги. До речі, такий відомий тренер, як Чарлз Поликвин, вважає, що регулярне використання колінних бинтів уповільнює розвиток м'язів задньої поверхні стегна.

Бинти: користь чи шкода?
Якщо говорити про початківців спортсменів, то їм протипоказано використання будь-якої екіпіровки, будь то силовий ремінь або, тим більше, бинти для ліктів і колін. Вся справа в тому, що на початковому етапі тренінгу важливо привчити організм до навантажень, зміцнивши, в першу чергу, зв'язковий апарат. Бинти ж, навпаки, вимикають з роботи зв'язки. Що в цьому поганого? Справа в тому, що зв'язки являють собою дуже складний орган, забезпечений спеціальними датчиками, званими апарат Гольджі. Їх мета - запобігання надмірного навантаження за рахунок передачі сигналу про небезпеку в спинний мозок, який в свою чергу подає сигнал про ослаблення м'язового зусилля. Даний процес захищає зв'язковий апарат людини від розриву внаслідок силових навантажень.

Виходить, що при слабких зв'язках м'яз просто не в змозі проявити весь свій силовий потенціал. Саме тому силовий прогрес атлета залежить не тільки від сили м'язів, а й від того, наскільки сильні у нього зв'язки. Використання в своїх тренуваннях поясів і бинтів змушує істотно послаблювати силу зв'язкового апарату.

Постійне застосування бинтів призводить до наступного ефекту: зв'язки залишаються ослабленими, але робочі ваги ростуть. Однак варто атлету хоча б на один раз відмовитися від бинтів, як звичний робочий вага стане надмірно важким. Таким чином, багато спортсменів відчувають так звану «залежність» від бинтів і ременів, і змушені постійно їх використовувати.

Тим не менш, не варто відмовлятися від застосування бинтів раз і назавжди. Використовуйте їх тільки при виконанні разових важких многоповторних сетів. В цьому випадку бинти забезпечать підвищену опірність навантаженню. До речі, було доведено, що їх використання при виконанні разового присідаючи дозволяє підвищити робочу вагу в середньому на 5-7%. Однак і в цьому випадку не забувайте про свої зв'язки і використовуйте бинти в міру.

Купити колінні бинта можна в нашому магазині https://sportdominator.com/product/knee-wraps/


Комментариев нет:

Отправить комментарий