пятница, 13 апреля 2018 г.

Де купити масажний ролик?

Фоам роллінг (англ. Foam rolling) є однією з форм міофасціального розслаблення (англ. Self-myofascial release) - компресійного впливу на м'язово-сполучну тканину. Ця методика миофасциальной терапії здійснюється за допомогою пінного валика із застосуванням власної ваги і сили тиску. Використання Фоам роллера дозволяє чинити тиск на нашу фасцію, стимулюючи в ній нервові рецептори, які впливають на довжину і напруга м'язів в нашому тілі. Виконання вправ на регулярній основі дозволяє подовжити та розслабити гіперактивні, занадто щільні тканини і відновити належну гнучкість і діапазон руху.

Найпопулярнішим інструментом для самомасажу є Фоам ролер. На сьогоднішній день, на ринку ролерів існує велика кількість продуктів, які мають безліч характеристик. Вони можуть бути різного розміру, жорсткості, довжини, з різними поверхнями і, відповідно, різної якості. Як тоді правильно вибрати Фоам ролер, який максимально відповідатиме Вашим вимогам?

В першу чергу зверніть увагу на наступні критерії:

Матеріал і його щільність
структура поверхні
Форма і довжина


МАТЕРІАЛ І ЙОГО ЩІЛЬНІСТЬ

Серед розмаїття Фоам ролерів, можна знайти валики не тільки з піни різної щільності і якості, але також з пластика і гуми. Зазвичай такі ролери більш тверді і набагато важче.

Від щільності і твердості матеріалу в першу чергу залежить інтенсивність і глибина масажу. Відповідно, чим твердіше ролер, тим сильніше буде тиск.

Як вибрати?

Дуже важливо пам'ятати, що підвищувати інтенсивність масажу потрібно поступово. Бажано починати з ролерів м'якою або середньої жорсткості. Також важливо враховувати Ваш м'язовий тонус: якщо м'язи сильно напружені і відбувається скорочення при тиску, обов'язково зменшите інтенсивність масажу, вибравши більш м'який рол. До того ж, якщо Ви вибрали занадто твердий ролер, масаж з ним може бути надзвичайно болючим.

Отже, занадто м'який ролер також не приноситиме нам бажаного ефекту. Все-таки ми намагаємося зробити масаж свого тіла, а не роллера.

І ще один важливий момент: безумовно, якісний Фоам ролер не повинен деформуватися ніяким чином під вагою Вашого тіла! Наприклад, як показано на фото нижче.


СТРУКТУРА ПОВЕРХНІ

Більшість ролерів мають гладку поверхню, але також можна знайти роли з пазірованной поверхнею уздовж або поперек інструменту, з різними заглибленнями і пухирцями (гострими або згладженими).

Від структури поверхні залежить інтенсивність і глибина масажу, прискорення кровообігу в тканинах, підтримання процесу гідратації тканин. Текстерно поверхні створюють більш активує, ніж розслабляючий ефект.

Як вибрати?

Гладка поверхня. Під час розкочування на Фоам ролерів дуже важливо, щоб ролер був в безперервному контакті з тілом. Щоб подовжити і розслабити гіперактивні, занадто щільні тканини важливо, щоб масаж виконувався повільно, безперервно і контрольовано.

Уявіть, що Вам потрібно качалкою розкачати тісто. Якщо Ви візьмете качалку з шипами або іншими нерівностями, в тесті можуть з'явитися дірки. Грубо кажучи, те ж саме відбувається і в нашому тілі. Тому Фоам роллер з гладкою поверхнею - оптимальний варіант для релізу і розслаблення.


Пазірованная поверхню. Текстерно поверхні ролерів бувають різні: від пазів уздовж або поперек роллера до гострих підвищень. Деякі ролери іноді нагадують середньовічні знаряддя для катування, чесно кажучи.

Вибираючи роллер з текстурної поверхнею важливо враховувати, що масаж з таким ролом завжди інтенсивніше, має більш мобілізуючий ефект. Пази уздовж довжини роллера, також створюють ефект вібрації, що сприяє прискоренню кровообігу в тканинах.

ФОРМА І ДОВЖИНА

На ринку існує велика кількість ролів різної довжини, яка в основному залежить від функцій інструменту (довжина може становити від 15 до 100 см). Наприклад, для йоги часто використовують роли як доповнюючий компонент для деяких вправ. Також різноманітність довжини ролів дає можливість використовувати їх для людей з різною статурою.

Від довжини Фоам роллера буде залежати інтенсивність масажу, а також можливість зробити масаж більш локально.

Якщо Вам потрібно більше працювати зі спиною, то вибирайте Фоам ролер довше, щоб охопити всю поверхню. Більш короткі версії оптимальні для локального масажу м'язів. Чим менше площа зіткнення тіла з роллером, тим інтенсивніше буде масаж.

Купити масажний ролик https://sportdominator.com/product/foam-roller-fr049/


Комментариев нет:

Отправить комментарий