пятница, 13 апреля 2018 г.

Де купити мяч для міофасціального релізу в Києві?

Фітнес-інструктори часто стикаються зі скаргами клієнтів на «незрозумілі» больові відчуття в м'язах, які доставляють дискомфорт і заважають повноцінно тренуватися. Це не звичайні м'язові болі після тренувань, які проходять самі, а болю, які з часом посилюються настільки, що доводиться звертатися до лікарів. Однак лікарі не виявляють жодних захворювань. Але фітнес-інструктор бачить явне спотворення техніки, зміна постави клієнта і відсутність тренувального прогресу. Можливо, це той випадок, коли фітнес-тренеру може прийти на допомогу методика міофасціального релізу. Але спочатку розберемо, як і чому формується такий стан.

Ймовірною причиною цих проблем є негативні зміни в міофасциальних структурах, які складаються з м'язової тканини ( «міо») і супроводжує її павутини сполучної тканини ( «фасція»). Сполучна тканина м'язи грає важливу роль у функціонуванні м'язи, як органу. Як практично кожен орган нашого тіла, який має свою оболонку (кістки покриті окістям, спинний і головний мозок оточені твердої мозкової оболонки), м'язи теж оповиті особливою плівкою - так званої фасцією. Сполучна тканина, будучи м'яким остовом, утримує м'язові волокна разом, що визначає структуру м'язового черевця. М'язи і фасції нерозривно пов'язані між собою: розслаблення або вкорочення фасції безпосередньо впливає і на функціонування м'язи.

У здоровому стані фасциальная тканину розтягується і рухається без обмеження. Але з віком, після пережитих фізичних і емоційних травм, повторюваного стресу і через погану постави фасциальная тканина втрачає свою еластичність, стає тугий і обмеженою в рухливості, утворюються осередки «спайок», де м'язи і фасції, по суті, зростаються один з одним , утворюючи рубці. Це захисний механізм, який допомагає стабілізувати тіло в період травми, але, на жаль, він же є причиною хронічного напруги, що приводить до деформацій тіла, які складно виправити. Також при перенапруженні фасції погіршується кровотік в судинах, які через неї проходять. Крім цього існує нерозривний зв'язок між фасції: напруга однієї фасції відбивається і на тонусі інших фасцій. Тому є можливість, впливаючи на яку-небудь фасцію, вплинути на стан м'язів, судин і інших фасцій.

Тут же слід звернути увагу і на такий термін, як «критичної точка», який був введений в 1942 році доктором Janet G.Travell. Головним нововведенням в її роботах була концепція міофасціального больового синдрому, який описується, як фокус сверхраздражімості в м'язі, який здатний сильно впливати на функції ЦНС. За визначенням Джанет Тревел, міофасціальний больовий синдром - це біль і / або вегетативні симптоми, відображені з активних міофасциальних тригерних точок, з проявом дисфункції.

Критичної точка (зона, область) - область сверхраждражімості тканини діаметром в декілька міліметрів, хвороблива при стисненні. Ці точки, що відчуваються, як горошини в товщі м'язів, вкорочують м'язові волокна, частиною яких є. Освіта тригерних точок пояснюють з позиції впливу зайвого навантаження на м'яз. Для найменшого руху необхідно скорочення мільйонів саркомерів. Під впливом надлишкової стимуляції саркомерів, коли вони не здатні вийти з скороченого стану, і з'являється критичної точка - вузол в м'язовому волокні, що складається з маси саркомерів в стані постійного скорочення. Кровотік в прилеглому до критичної точки ділянці практично припиняється. Наступає кисневе голодування і накопичення продуктів розпаду дратують тригерних точку, і вона відповідає сигналами болю.

Приклад тригерних точок на середньої і малої сідничних м'язах для опрацювання методом міофасціального релізу (МФР)
Тригерні точки: середня і мала сідничні м'язи
При цьому через стиснення одного сегмента м'язового волокна інші його сегменти знаходяться в стані розтягування. В результаті м'язове волокно стає тугим і малорухливим, що негативно впливає на діапазон рухів. Тригерні точки заважають м'язі розслабитися, в результаті чого вона швидко втомлюється, повільно відновлюється після напруги і піддається зайвим скорочень під час роботи. Тригерні точки позбавляють м'яз еластичності до такої міри, що вона змінює натяг фасциальних ланцюгів, що відбивається і на інших м'язах, а також обмежує рухливість суглобів.

У цій ситуації на допомогу приходить такий метод, як міофасціальний реліз.

Міофасциальний реліз - це одночасне мануальное вплив і на м'язи, і на сполучну тканину, спрямоване на розслаблення міофасциальних структур. Ефект досягається за рахунок здавлювання і пасивного розтягування тієї м'язи, яка потребує реабілітації.

Купити мяч для міофасціального релізу в Києві - https://sportdominator.com/product/lacrosse-ball/



Комментариев нет:

Отправить комментарий