понедельник, 16 апреля 2018 г.

Де купити пояс важкоатлетичний нейлоновий в Києві?

Навіть якщо ви ніколи не були в тренажерному залі, то напевно натикалися на фото спортсменів з такими здоровенними поясами на животі. Що це за штука? Навіщо вона? Які бувають пояса і в чому між ними різниця? Чи потрібен вам такий пояс, якщо ви теж займаєтеся чи збираєтеся почати? Відповідаємо на всі питання.

Існують вправи з підвищеною травмоопасностью для спини. В їх число входять ривок і поштовх, присідання зі штангою, тяга штанги в нахилі, станова тяга і її різновиди, жим штанги стоячи. Всі вони створюють компресійну навантаження на поперекові хребці, тобто здавлюють їх, і це погано.

Більш-менш знайомі з тренажерку розуміють, що перераховані вище вправи входять в число базових, тобто практично обов'язкових до виконання і не мають повноцінних аналогів. Що робити? Так, власне, нічого. По крайней мере, на початкових етапах тренувань. Організм здатний захистити себе, а конкретно для хребта існує ціла система, в якій беруть участь навіть кишки і легкі.

Пояс від природи
У людини є так звані м'язи-стабілізатори. Їх роль не тільки в утриманні корпусу в певній позиції. Крім мускулатури тазового дна, многораздельних м'язів і діафрагми, існують поперечні і косі м'язи живота, які вміють створювати підвищений тиск в черевній порожнині. Спробуйте напружити м'язи живота щосили. Відчуваєте, всередині все як ніби здавило, а верхня частина торса трохи підвелася?

Тепер зробіть те ж саме, але перед цим максимально вдихніть. Тиск всередині стало ще сильніше, а верх торса піднявся ще вище. Якби ви могли подивитися на свої нутрощі в цей момент, то побачили б, як скорочення м'язів здавило ваші внутрішні органи, виштовхнувши частина з них вниз, в тазове дно, а частина - вгору, до діафрагми. Зверху - схожі на пружний м'яч, наповнені повітрям легені, і вони теж виштовхуються вгору внутрішніми органами. Весь ваш корпус зсередини перетворюється в своєрідну вертикальну розпірку, знижує навантаження на хребет.

Саме так наше тіло протистоїть компресійним навантажень, а беруть участь в захисті хребців м'язи торса утворюють так званий природний пояс.

Природний пояс здатний впоратися з дуже значним навантаженнями, якщо його розвивати. При достатній старанності і відсутності поспіху ви отримаєте не тільки здорове і розвинене тіло, але і сексуальний рельєфний торс в якості бонусу. Не поспішайте з підвищенням ваг, дотримуйтесь правильну техніку, і все буде відмінно.

Атлетичний пояс
Атлетичний пояс допомагає природному поясу краще виконувати свою роботу. Він дозволяє створити додаткове внутрішньочеревний тиск і додати стійкості корпусу, що дає можливість без негативних наслідків прийняти більшу компресійну навантаження на хребет і взяти бóльшій вага.

Атлетичний пояс

різновиди
важкоатлетичний пояс
важкоатлетичний пояс

Більш широкий в попереку, вужче в животі. Універсальний вибір не тільки для важкоатлетів, а й для бодібілдерів. Існує різновид особливо широких поясів, які здаються більш капітальними, але на практиці прилягають недостатньо рівномірно. Зверніть на це увагу при примірці.

Пояс для пауерліфтингу
Пояс для пауерліфтингу
Однаково широкий по всій довжині, дуже щільний, масивний, важкий і дорогий. Ширина становить приблизно 10 сантиметрів, що обумовлено правилами змагань з пауерліфтингу. Забезпечує додаткову фіксацію для живота, носиться як можна ближче до кісток тазу, підходить тільки для тих, що змагаються ліфтерів.

матеріал
Основними матеріалами для виготовлення поясів на даний момент є шкіра, замінник шкіри і тканину. Натуральна шкіра завжди дорожче і жорсткіше, зате служить дуже довго. Кожзаменители розрізняються між собою, в тому числі і за ціною. Бонусом вибору пояса зі шкірозамінника йде різноманітність кріплень і жорсткості. Матерчаті пояса найчастіше роблять на липучках. Це хороший варіант при незначних навантаженнях.

Як вибрати пояс
Тільки самостійно і тільки з приміркою. Туго затягніть пояс і застебніть. В ідеалі пояс повинен застібатися на середньому ряду отворів. Занадто довгий або короткий пояс може заважати при виконанні вправ.

Для новачка оптимальним матеріалом може стати замінник шкіри. Вивалювати відразу тонну грошей за натуральну шкіру не завжди розумно, а матерчатий пояс не гарантує належний рівень фіксації.

Що стосується товщини і швів, спортсмени частіше вважають за краще багатошарові пояси з зигзагоподібними швами. Статистично такі варіанти краще прилягають, добре тримають форму і довго служать.

Правила тренувань з поясом
Всього два простих умови, але дотримуватися їх вкрай важливо.

Між підходами пояс потрібно знімати.
Необхідно чергувати тренування з поясом і без нього.
Факти про поясі
Атлетичний пояс дозволяє додатково збільшити внутрішньочеревний тиск майже в півтора рази.
При використанні пояса не змінюється техніка виконання вправи.
Присідання з поясом незначно збільшує активність квадрицепса і біцепса стегна під час вправи.

Купити пояс важкоатлетичний нейлоновий можна тут https://sportdominator.com/product/weightlifting-belt-nylon/


Комментариев нет:

Отправить комментарий