пятница, 13 апреля 2018 г.

Де купити TRX петлі в Києві?

Про TRX я чула від різних моїх знайомих обох статей і різних рівнів підготовки. Чомусь всі вони дружно охали, ахали і закатували очі, згадуючи про ці заняттях. Чому - мені було рішуче неясно, особливо, коли я бачила ці погойдуються гумки у себе в залі індивідуальних занять. Коли на першому тренуванні я зустріла людину-гору (тренера Гран-Прі) і почула його розповіді про морських піхотинців, то відчула недобре. Де я і де піхотинці, камон?

ІСТОРІЯ TRX
Заняття TRX з'явилися в кінці 90-х і були придумані американським піхотинцем з «морських котиків» Ренді Хетрік, який, з метою підтримки себе у формі займався з «натуральним» обладнанням, наявними під рукою: за допомогою пояса для кімоно, канатів і нейлонових стрічок .

Інші піхотинці приєдналися до винахідника, пізніше заняття набули популярності: так з'явився TRX, який означає Total Body Resistance. Класичні знайомі всім «тряпочние» петлі з'явилися пізніше, вже на початку 2000-х, - власне, з легкої руки Хетрік, який з спецназівця у відставці перетворився в бізнесмена, котрий придумав новий вид спорту.

По суті, TRX - це заміна тренажерного залу в одному універсальному пристрої, який можна носити з собою - ви можете закріпити петлі TRX будинку, на вулиці (дерева) або в поїздці.



Незважаючи на гадану геніальну простоту, заняття TRX не так очевидні і вимагають підготовки і підтримки від тренера. У цьому я переконалася на своєму тренуванні в клубі Гран Прі з Дмитром Мироновим, який має вищу медичну освіту і знає матчастину не тільки TRX, але і фізіологічних обґрунтувань тих чи інших вправ для конкретної людини.

З хорошого - мені сказали, що очікували від мене меншого, при першому враженні. Хм, ще б пак - у мене мінімум 3-4 тренування в тиждень і близько сотні кілометрів бігу на місяць ... Тепер зрозуміло, звідки ахи і охи. Втім, через день після зйомки вони у мене теж з'явилися в несподівані моменти на зразок посадки в машину.

ВПРАВИ
Ніяких особливих назв у всіх цих вправ немає: ну ок, є, в дусі «жим від грудей» або «встрибування на платформу». По суті, з цими гумками ви робите те ж саме, що і на тренажерах.


КОМУ ПОТРІБЕН TRX
В першу чергу, TRX підходить підготовленим людям, у яких є спортивний досвід: тренажерний зал, бійцівський клуб, біг. Людині «з порога» займатися складно.

Початківцю можна почати займатися без тренера, однак варто пам'ятати, що є ризик «переборщити». Тому, по-перше, перед початком занять слід проконсультуватися з лікарем на тему протипоказань і можливих ризиків, а вже потім приступати до справи. Якщо ви новачок, то самостійно можна тренуватися лише за найпростішим вправам, які не викликають ні підвищеного тиску, ні сильного зміни серцебиття.



ДЛЯ ЧОГО КОРИСНИЙ TRX
Головна функція ТRХ - це розвиток витривалості, а це значить, що він показаний навіть людям з астмою, - це буде розвивати їхні легені, і, власне, витривалість. Можна займатися з будь-якою патологією, однак для кожного діагнозу буде свій певний набір вправ.

Варто пам'ятати, що не всі види спорту і фізичних навантажень сприяють схудненню. Те ж саме стосується і TRX. Зрозуміло, з ним теж можна схуднути: ваші цілі визначають формат тренування, тобто, при необхідності можна скласти «похудітельний» комплекс вправ.



Досягнення будь-якої мети, пов'язаних зі зміною обсягів тіла і м'язів - це не тільки вправи, але і їжа: якщо ви їсте не більше розміру свого метаболізму, то при будь-яких спортивних навантаженнях ви не зможете наростити об'ємні м'язи. Якщо ви їсте більше своєї витрати, то ніколи не зможете схуднути. Також важливим є режим - досточно сон, відсутність стресів. У TRX багато статичного навантаження - тому не можна простого непідготовленої людини відразу поставити на петлі і отримати результат. Тому спочатку - доріжка, тренажерний зал, басейн, - і вже потім TRX.



ЯК І ДЕ ЗАЙМАТИСЯ TRX
Рекомендована кількість занять - щодня, годинні тренування. Якщо немає можливості такої частої навантаження, то можна скласти програму на два-три заняття в тиждень. Як і в будь-якому спорті важлива системність: постійні заняття дають можливість чітко розуміти, як багато потрібно відпочивати конкретній людині, як як ефект можливий тільки в комплексі з правильним відпочинком.

Існують індивідуальні заняття TRX, а також групові. Якщо ви хочете займатися вдома або на природі - можна купити в безлічі спеціалізованих спеціальних магазинів і виконувати комплекси самому.

Купити TRX петлі можна в нашому магазині - https://sportdominator.com/product/trx/


Комментариев нет:

Отправить комментарий