понедельник, 16 апреля 2018 г.

Де можна купити гамак для йоги в Києві?

Добрий день, шановні читачі! Як тільки не називають цей незвичайний вид йоги: йога в гамаку, антігравіті йога або антигравітаційна, йога в повітрі або аеро йога, весела йога.

І в кожному з цих назв відкривається сама суть цих вправ, які виконуються в гамаку, підвішеному до стелі, тобто в повітрі.

Це вдосконалене напрямок було розроблено в 2007 році і офіційно визнано. Воно підкреслює основні традиції цього вчення, спрямовані на розтяжку і зміцнення м'язів, без створення навантажень на суглоби. Сьогодні в статті розглянемо, що це таке, в чому користь цього напрямку, чи є протипоказання для занять, чи можна зробити гамак своїми руками.

Йога в гамаку або політ в повітрі
Поряд з основними простими асанами, ця йога містить елементи гімнастики і хореографії, пілатесу та акробатики. А ефект впливу антигравітаційна вправ, фахівці порівнюють із заняттями в басейні, де руху тіла пластичні, сприяють розвитку мускулатури, а всі пошкодження і травми зовсім виключені.

Історія створення антігравіті йога
Дивну систему створив колишній американський чемпіон зі спортивної гімнастики Крістофер Харрісон. Після спортивної кар'єри від створив танцювальну групу AntiGravity, яка виконувала безліч різних акробатичних етюдів. Створюючи свої хитромудрі трюки в повітрі, до нього прийшло розуміння, як можливо долати тяжіння земне.

політ в повітрі

Як гімнаст, хореограф і танцюрист, він завжди мріяв створити незвичайне напрямок, яке б не тільки дозволяло людині парити в повітрі, але ще і приносило користь для здоров'я. Ідея виникла несподівано, коли після чергового виступу Крістофер відпочивав в гамаку і випадково перекинувся догори дригом, зачепившись за тканину ногами.

Він відчув, в положенні вниз головою, що по тілу розтікається розслаблення і відпочинок, а ще це положення добре розтягує спину. А втома, дискомфорт, напруга в м'язах і поганий настрій йдуть. На зміну ж їм приходить енергія і фізична бадьорість.

Перебуваючи в гамаку він став виконувати різні вправи з танців, пілатесу, йоги та гімнастики. Так народилася нова техніка, яка отримала назву антігравіті йога або в гамаку.

Йога в гамаках що це таке
Нове модне напрямок швидко почав розходитися по світу. Зараз люди успішно освоюють вправи польоту і невагомості, майже вже в 50 країнах світу. Що ж це таке?

AntiGravity представляє щось на кшталт гібрида, який і фітнесом не можна назвати і йогою теж. Воно представляє щось середнє між повітряною гімнастикою і пілатесом з асанами. Навіть важко пояснити, краще вам самим побачити, хоча б на відео.


Але фахівці, називають антігравіті відгалуженням йоги, лише тому, що всі вправи виконуються усвідомлено і взаємно поєднуються не тільки з диханням, але і з практикою медитативної.

Гімнастика виконується на трапеції з тканини, яка спеціальними конструкціями кріпиться до стелі в метрі від статі і нагадує гамак. Перші вправи виконуються під керівництвом тренера.

У чому користь йоги в гамаку
Найважливіше, вправи в повітрі служать відмінною релаксацією для втомленою нервової системи. Досвідчений тренер, дивлячись на своїх учнів виділяє групи напружених м'язів на тілі, часто є наслідком стресу. В процесі занять в гамаку ці зони напруги розслабляються і звільняються. Тіла дається можливість відчути не тільки повне м'язове розслаблення, але свободу в суглобах і у всьому тілі.

Згодом приходить гнучкість хребта і суглобів, з'являється правильна, гарна постава і це досягається не через фізичне (механічне) напруга, а через розслаблення.

Особливо виділяють користь цих вправ для витягування хребта, використовуються спеціальні асани для цього. Причому фахівці підкреслюють, що в традиційній йоги на витягування хребта люди витрачають роки, а в повітряному все відбувається без особливих зусиль і за короткий час.

Це відбувається за допомогою зняття гамаком частини ваги власного тіла, адже в будь-якому положенні тканину гамака міцно утримує тіло людини, прибираючи напругу і дозволяючи тілу розслаблятися, а м'язам і хребту розтягуватися.

Регулярно займаючись аеро йогою, хребет можна без зусиль витягнути на два сантиметри. Заняття в гамаку збільшують не тільки м'язову силу організму, а й духовну, крім цього розвивається координація тіла, гнучкість і спритність.

користь йоги антігравіті

Часта зміна положення тіла тренує вестибулярний апарат, зміцнюються стінки судин, оскільки міняється положення тіла, змінюються і кола кровообігу, змінюється і навантаження на судини.

Йога в повітрі благотворно впливає на роботу внутрішніх органів. Асани вниз головою сприяють тому, що опущені з роками внутрішні органи стають на свої місця. Перевернуті асани особливо корисні людям з опущеними органів: нирок, матки.

Купити гамак для йоги можна тут https://sportdominator.com/product/yoga-hammock/


Комментариев нет:

Отправить комментарий