понедельник, 16 апреля 2018 г.

Купити канат для лазіння сизальовий в Києві

Канат для лазіння та перетягування є одним з видів спортивного інвентарю які надходять для гімнастики. Такий вид гімнастики як лазіння по канату ще й було згадано в сто двадцять дев'ятому році одним грецьким лікарем. Саме він перший стверджував про те, що використання каната в гімнастичних вправах є найкращим вправою з усіх гімнастичних вправ. У стародавні часи канат закопували в землю переважно на горі, і вважалося, що дитина стає дорослою тоді коли зможе лише за допомогою рук вилізти нагору по канату. Пізніше цей вид гімнастики згадали лише в тисячу п'ятсот сорок четвертого року в країнах Європи, коли вчені лікарі рекомендували для кращого фізичного розвитку ввести заняття з канатом.

Перше велике змагання з лазіння по канату пройшло тисяча вісімсот дев'яносто шостому році на олімпійських іграх, і був невід'ємним вправою ігор в щорічних олімпіадах з тисяча дев'ятсот тридцять другий рік. У тисяча вісімсот дев'яносто шостому році на олімпійських іграх в Афінах, був встановлений канат на висоті чотирнадцять метрів, і лише кілька спортсменів змогли дістатися до висоти. Так переможцем тих змагань став грек, що подолав відстань в 14 метрів у висоту за 23,4 секунди. Пізніше вже в 1904 році під час олімпійських ігор в Сполучених Штатах Америки довжина каната скоротилася майже в два рази і становила 7,62 м, тоді виграв це змагання спортсмен з однією ногою, він подолав відстань в сім метрів шістдесят дві сантиметри всього за сім секунд.

Через вісім років в тисяча дев'ятсот тридцять другому році, на наступних олімпійських іграх був поставлений новий рекорд в шість і сім десятих секунд. Однак поле відмови від лазіння по канату на олімпійських іграх, канат став популярний в п'ятдесятих роках в Сполучених Штатах Америки. Другим відродженням такого спортивного вправи стала Чеська республіка в 1993 році. З того часу в Чехії проводиться національне змагання по лазіння на канаті в висоту на вісім метрів. Рекорд подолання такої відстані становить 5,5 секунд.

Канати виготовляються на бавовняної основі. Так як канат виготовляється на основі натуральних матеріалів, він не володіє, будь-якої токсичністю для організму людини. Виготовляється з бавовни з додаванням паперової основи. Також такий виріб не несе ніяких запахів. Виготовлення каната досить складний процес. Їх виготовляють масово або за індивідуальним замовленням. Основними характеристиками каната повинні бути вантажопідйомність і безпеку для здоров'я. Канати для спортивних ігор повинні обов'язково проходити випробування на розрив, тобто, скільки він витримає ваги, перед тим як почнуть рватися нитки. Так як канат кріпиться на висоті, щоб уникнути травм необхідно гранично уважно провести кріплення такого спортивного інвентарю.

Вибрати хороший якісний канат, досить складно. Канати для лазіння вибираються за кількома критеріями. Одним з найголовніших критеріїв є умови експлуатації. Тут необхідно врахувати всі нюанси, від кріплення аж до вологості приміщення. Другим кроком буде визначення міцності такого спортивного інвентарю. Міцність каната прямолінійно залежить від матеріалу виготовлення сердечника каната. Для впевненості в міцності каната рекомендується купувати канат зі сталевим сердечником. Також як альтернативу можна придбати канат з органічним сердечником. Однак важливою умовою для органічних сердечників є просочення різними хімічними полімерами, які зберігають структуру сердечника і не дають йому прогнивати. Сердечник крім основи каната також виконує функцію амортизатора. Сердечник повинен стримувати радіальне напруга в нитках каната.

Також дуже важливо звернути увагу на товщину каната. Так середня товщина канату для лазіння не повинна бути менше 3 сантиметрів. В середньому популярністю користуються канати від 3 до 6 сантиметрів в діаметрі, так як є максимально зручними при лазінні. Синтетичні канати виготовляються тим же способом, як і рослинні, проте мають ряд своїх особливостей. Такий канат краще зберігає зовнішній вигляд в процесі експлуатації в порівнянні з х / б спортивним канатом. Також такий канат майже байдужий до агресивних середовищ. Для виготовлення таких канатів використовують різні полімери, наприклад поліпропілен або поліамід. Нитки в такому канаті бувають з капрону, нейлону, Сілонов і інших матеріалів. Також до переваг таких канатів можна віднести стійкість до агресивних середовищ. Такий канат руйнується при впливі сильно концентрованої кислоти.

Купити канат для лазіння сизальовий в Києві можна тут https://sportdominator.com/product/rope-for-lasagna-sisal/


Комментариев нет:

Отправить комментарий