понедельник, 16 апреля 2018 г.

Де можна купити гумову стрічку для розтяжки в Києві?

Еластична стрічка - це спортивний інвентар з міцної гуми (латексу) для пружності і сили м'язів, фізичної реабілітації та вправ на розтяжку. За допомогою еластичної стрічки ви можете займатися силовою підготовкою без використання важких ваг.

еластична стрічка

Загальна інформація про еластичною стрічці


Еластична стрічка стає все більш затребуваним інструментом для тих, хто хоче попрацювати над силою м'язів і позбавленням від проблемних зон. Довга широка стрічка з міцної гуми користується популярністю як у спортивних залах, так і в домашніх умовах. Спочатку еластичну стрічку використовували в фізіотерапії для літніх людей і для людей, що відновлюються після травм. Тепер же цей вид еспандера став повноцінною і дуже зручною альтернативою вільних ваг і тренажерів.

Якщо ви ніколи не пробували займатися зі стрічкою, то ви будете здивовані, скільки користі несуть в собі вправи зі звичайною, здавалося б, гумкою. Еластична стрічка дуже проста у використанні, але надзвичайно ефективна при роботі над м'язами тіла. Ви зможете попрацювати над розвитком м'язової сили, витривалості та гнучкості. При цьому даний вид вправ дає мінімальне навантаження на суглоби і сполучні тканини. Як це часто буває, саме найпростіші спортивні снаряди є найбезпечнішими для здоров'я.

Даний вид спортивного інвентарю активно використовується в силових тренуваннях, пілатес, заняття на розтяжку і гнучкість. Її також називають гумова стрічка, стрічка-амортизатор або терабанд (від англійського thera-band). Завдяки своїй компактності та універсальності стрічка отримала широке поширення в домашньому спорті. Все частіше професійні тренери демонструють програми з використанням цього виду інвентарю.

еластична стрічка

Зупинимося детальніше на перевагах тренувань з еластичною стрічкою. Чому цей вид спортивного інвентарю отримав таку популярність і навіть успішно витримав конкуренцію з гантелями і штангою?

Переваги тренувань з еластичною стрічкою:
1. Компактність. Стрічка займає зовсім мало місця: після закінчення тренування просто приберіть її в ящик до наступного заняття. Еспандер ідеальний для використання в домашніх умовах, оскільки дуже компактний і підходить навіть тим, хто має обмежене вільний простір.

2. Легкість. Еластична стрічка практично нічого не важить і легко переноситься. Ви можете взяти її в поїздку, у відрядження, в подорож і навіть на прогулянку, якщо хочете позайматися на свіжому повітрі. Вона поміститься в маленьку сумку і навіть в кишеню.

3. Невисока ціна. Гумову стрічку можна віднести до одних з найбільш недорогих інструментів для фітнесу. Його ціна в російських магазинах починається від 200 рублів, а в іноземних онлайн-магазинах можна замовити стрічку за 2-3 долари.

4. Низька ймовірність травм. Під час виконання вправ з гумовою стрічкою йде одночасно статична і динамічна навантаження по всій амплітуді рухів. Тому тренування з еспандером надають низьке вплив на суглоби і зв'язки, що знижує ймовірність травм і розтягувань.

5. Робота над усіма груп м'язів. Еластична стрічка дозволяє опрацювати всі м'язи тіла, але особливо м'язи ніг, рук, плечей, грудей, спини, сідниць. Практично всі вправи, які можна виконувати у вільній вазі, можна виконувати і з стрічкою.

гумова стрічка

6. Адаптивний рівень навантаження. З стрічкою-амортизатором ви будете постійно працювати над своїм прогресом і розвитком сили, адже вона має кілька рівнів опору в залежності від пружності гуми. Також ви можете додатково регулювати інтенсивність опору, посилюючи або навпаки слабшаючи натяг. Якщо скласти гумку в кілька шарів, то можна ще більше збільшити навантаження.

7. Ефективно для пілатесу і розтяжки. Гумова стрічка активно використовується в тренуваннях з пілатесу і розтяжці: з її допомогою в роботу включаються додаткові м'язи і збільшується амплітудно руху. При цьому через низький впливу на суглоби тренування залишаються безпечними.

8. Рівномірне навантаження. Стрічка-еспандер забезпечує рівномірне навантаження по всій траєкторії розтягування, виключаючи мертві зони. Завдяки постійному натягу, м'язи не розслабляються ні в одній точці. Це дозволяє провести тренування максимально ефективно.

9. Технічність виконання. Під час виконання вправ з еластичною стрічкою виключається допомога інерції при рухах. Наприклад, штангу або гантель можна підкинути, тим самим пожертвувавши технікою і додатково навантаживши суглобів-зв'язковий апарат. З еспандером же це зробити неможливо, тому ви будете вимушено виконувати вправи технічно і акуратно, мінімізуючи ризик травми.

10. Різноманітність в тренуваннях. Як правило, м'язи дуже швидко адаптуються до однакових рухів, і це знижує ефективність занять. Додаючи нові інструменти в ваші тренування, ви підвищуєте продуктивність тренувань, а значить зможете досягти ваших цілей набагато швидше.

Купити гумову стрічку для розтяжки можна тут https://sportdominator.com/product/yoga-band/



Комментариев нет:

Отправить комментарий