пятница, 13 апреля 2018 г.

Де купити кистьові лямки для тяги в Києві?

Серед інших спортивних пристосувань, наприклад, еластичного бинта і атлетичної пояса, у важкій атлетиці, Кроссфіт і бодібілдингу застосовуються спортивні лямки. У них є і інші назви: важкоатлетичні лямки, лямки для станової тяги, кистьові лямки або кистьові ремені.

За допомогою цього механізму важкоатлети здатні утримувати в руках трохи більшу вагу, ніж вони можуть осилити без них, а також при цьому збільшується тривалість утримання.

Лямки для важкої атлетики являють собою пару міцних стрічок різної довжини шириною в 2-3 сантиметри, особливим чином обмотавши якими важкі гантелі або гриф штанги в місці утримання, можна домогтися значного збільшення сили зчеплення зі снарядом.

Для чого і коли використовують кистьові лямки
Лямки для рук дають можливість у вправах, що вимагають застосування надвеликого ваги, в кінці підходу не відволікатися на утримання снаряда в руках, а по максимуму зосереджуватися на основному русі.

Найчастіше, кистьові лямки використовують в наступних вправах: ривок класичний, всі види тяг і протяжок, станова тяга, тяга гантелі в упорі, тяга штанги в нахилі, підтягування з додатковою вагою, фронтальний присед, а також нижні і верхні тяги блокових пристроїв.

Таким чином, лямки потрібні для вправ, в яких присутня необхідність утримувати снаряд в руках силами кистей. Також до цього числа потрапляють «прогулянка фермера», підйом штанги на груди і тяга штанги до підборіддя. Основною перевагою кистьових ременів, що дав їх велику популярність, є можливість змінювати в вправах характер розподілу навантажень між задіяними групами м'язів.

Найбільш показово це проявляється при тягових вправах для м'язів спини. Наприклад, було встановлено, що застосування важкоатлетичних лямок в тязі верхнього блоку, які імітують підтягування, дозволить підвищити ступінь залученості в роботу на цілих 20-25% м'язових волокон найширших м'язів спини, що, зрозуміло, дає можливість опрацьовувати верх спини з набагато більшою локалізацією навантаження . Як зав'язувати лямки і як використовувати їх

При одяганні на руку спортивної лямки її «хвостик» повинен бути спрямований від зап'ястя в сторону пальців. Далі, щоб прив'язати лямку до грифу штанги, ставимо кисть під гриф долонею вгору, а лямку обворачіваем зверху грифа у напрямку до великого пальця руки. Якщо ви плануєте працювати з великою вагою, то необхідно обгорнути лямку навколо грифа два рази.

Як замотувати лямки для штанги


Як замотувати лямки для штанги
Однак лямки для тяги мають і свої недоліки. Тут головне підходити з розумом, оскільки при їх постійному застосуванні частково атрофуються м'язи кистей і передпліч, які безпосередньо відповідають за силове утримання предметів в руках.

Тому оптимальним використанням спортивних лямок вважається короткочасне їх участь в найбільш важких робочих підходах, та й до того ж чередуемих періодично з вільним хватом.

Використання кистьових лямок на постійній основі в розминок підходах неприпустимо. Наприклад, здійснюючи станову тягу, виконаєте розминочні підходи без описуваних лямок і навіть деякі робочі поки ви можете утримувати штангу своїми силами.

В інших підходах використовуйте ремені. Згодом число повторень і підходів, які виконуються без ременів, має потихеньку збільшуватися.

Також використовуйте на важких тягових тренуваннях таке правило: ремені кріпите лише на кожній другій-третій тренуванні, а на інших виконуйте вправи без них. Дотримання такого простого чергування дасть можливість тренувати силу зчеплення штанг з рук, а також періодично працювати з вагами, трохи перевершують ваші звичайні показники. Це надасть додатковий стимулюючу дію на головні цільові м'язові групи.

Як вибрати лямки (матеріал, довжина)
Вибираючи лямки для тяги, необхідно керуватися міркуваннями власної безпеки. Лямки повинні бути виконані з міцного нековзного матеріалу (поліпропілен, поліефір), що виключає навіть найнезначніші надриви тканини в процесі виконання вправ. Вони не повинні врізатися своєю поверхнею в вашу шкіру.

Ширина спортивних лямок повинна бути оптимальною для вашої руки (ні в якому разі не надто вузька), щоб забезпечувати комфортні заняття без шкірних ушкоджень і больових відчуттів. Довжина лямок залежить від виконання вправ. Для занять зі штангою лямки беруться меншої довжини (30-45 см), а для занять на турніку використовуються довші лямки.

Купити кистьові лямки для тяги можна в нашому магазині https://sportdominator.com/product/weightlifting-straps/


Комментариев нет:

Отправить комментарий