пятница, 13 апреля 2018 г.

Де купити килимки для йоги?

Який килимок для йоги потрібен саме вам?

Щоб допомогти вам з вибором килимка для йоги, досвідчений продавець йога магазину задасть вам кілька запитань:

Як давно ви займаєтеся йогою?

У початківців йогів суглоби дуже чутливі до тиску твердих поверхонь, і деякі асани можуть стати справжнім випробуванням для колін, ліктів і хребта. Для того, щоб не відволікатися на неприємні відчуття і м'яко увійти в йогу, ми рекомендуємо для початку більш товсті килимки товщиною 5-7 мм, такі як Гангу 6мм, Lotus Pro, Практика 7мм.
Давно практикуючі йоги можуть зупинити свій вибір і на килимку товщиною 1 мм, адже з таким килимком практику можна продовжувати і в подорожі.
І, звичайно ж, для початківця йога дуже важлива невелика вартість килимка, адже ще не відомо, як довго триватиме захоплення новим хобі, і ще немає розуміння, за що платити так багато грошей, якщо можна купити каремат в супермаркеті за 200 гривень.

Який йогою ви займаєтеся? Як часто ви практикуєте?

Чим частіше і активніше ви займаєтеся, тим вище у вас вимога до зносостійкості килимка. На сьогоднішній день існує багато напрямків, методик і стилів йоги, які відрізняються так само, як спортивна акробатика від шахів. Відповідно, різним стилям йоги будуть підходити різні килимки для йоги.
Такі текучі і гармонійні практики, як Кундаліні йога або Ишвара йога, дбайливо ставляться до вашого тіла і килимку для йоги, тому підійде будь-який неслизький килимок.
Якщо ви займаєтеся кожен день Аштанга Віньяса з великою кількістю стрибків, активних зв'язок і т.д. , То ми вам порекомендуємо зносостійкий килимок для йоги такий, як Рішікеш, Аштанга Колор, Онікс або Профі.
Для м'якої медитативної практики підійдуть м'які, товсті килимки, на яких буде зручно сидіти в медитації і не холодно лежати в тривалій шавасане.

Ваш зріст і вагу?

Формула для розрахунку ідеальної довжини килимка: ваш зріст + 10 або 20 см. В основному килимки розраховані на середній зріст, тому у більшості килимків довжина близько 1,80 м. Для людей вище середнього існують килимки більше 2 метрів (Рішікеш, Кайлаш, Manduka Back Pro, Аштанга XL, ЕКОПРОМ XL).
Дивно, але довжина йога матів Рібок і Найк всього 1,68 - 1,73м. Схоже, що ці бренди націлені виключно на азіатський ринок.
Габарити килимків для йоги не обмежуються довжиною, при необхідності також можна підібрати ширину килимка. Стандартна ширина - 60 см. В нашому магазині ви можете купити килимок шириною 66 см (Аштанга, Профі, Manduka Back Pro), 80см (Ришикеш Преміум 80) або 100 см (Профі XL)
А для йогів, які цінують свій комфорт понад усяку міру, існують особливі килимки, такі як Мандала від Бодхі. Це абсолютно круглий килимок діаметром 190 см.

Килимок для йоги Мандука займає місця не більше, ніж блокнотКак часто і далеко вам потрібно носити йога мат?


Вага може виявитися вирішальною характеристикою при виборі килимка, якщо у вас немає машини, і ви не можете залишити килимок в йога студії, адже деякі килимки важать більше 5 кг.
Найлегші килимки, до того ж ще й компактні, можуть складатися, як газета, і помістяться навіть в невеликій дамській сумочці. Такий килимок, як Тревелер (250г), Ятра (300г), Мандука Еко Суперлайт (960р) не дивлячись на свій незвичайний вид, може використовуватися не тільки як верхній (поверх загального студійного), але і як повноцінний йога мат.

Килимки для занять йогою в домашніх умовах не мають обмеження по вазі. Є навіть таке поняття як "стаціонарні" килимки. Це важкі великі професійні килимки, вони займають (і іноді навіть вимагають!) Своє місце в будинку, як домашній вихованець, рідко переносяться і служать своєму господареві десятиліттями. Приклади: Мандука Блек Про, Профі XL

Чи є у вас алергія на будь-які матеріали? Чи є переваги за матеріалом килимка?

Кращим матеріалом для килимків для йоги вважається натуральний каучук. Головна перевага каучукового килимка (Еко Про Мандука Еко Супер Лайт, Самурай, Даймонд) - його липкість і протиковзкі характеристики. Він самий екологічний з усіх матеріалів, так як виготовляється з соку каучуконосних рослин, і при розкладанні не завдає шкоди навколишньому середовищу. Але при цьому, такий килимок зношується швидше синтетичних.
Ще потрібно враховувати, що новий каучуковий килимок для йоги має досить сильним запахом, який, швидко вивітрюється, і може викликати алергію (на латекс).
Більшість килимків для йоги зроблені з ПВХ (полінвінлхлорід), але при цьому можуть досить сильно відрізнятися за якістю. Недорогі килимки (Практика, Фрідола, Асана) швидше зношуються, ніж ті, що дорожче (Рішікеш, Аштанга, Manduka Back Pro)). Німецькі та американські килимки з ПВХ мають підвищену зносостійкість завдяки спеціальній обробці, а також відповідають європейським стандартам, згідно з якими навіть діти можуть користуватися такими килимками необмежений час, і не викликають алергію.

Купити килимки для йоги https://sportdominator.com/product/yoga-mat-tpe/


Комментариев нет:

Отправить комментарий