понедельник, 16 апреля 2018 г.

Де можна купити коврик для йоги в Києві?

Йога-мат або килимок для йоги - це досить важливий і потрібний аксесуар, якщо ви вирішили долучитися до йоги або вже почали практикувати. Килимок для йоги дозволяє зробити заняття з йоги більш комфортним і безпечним. До того ж, спеціальний килимок визначає ваш особистий простір і його межі. Зараз купити килимок для йоги вже не складає ніяких труднощів, в магазинах їх можна побачити величезну різноманітність. Давайте поговоримо спочатку про те, чи потрібен вам килимок для йоги і навіщо?

Чи потрібен вам йога-мат?
Багато абсолютно впевнені, що їх влаштує звичайний туристичний килимок або невелике ковдрочку для занять йогою. Найімовірніше, ці люди ніколи не пробували практикувати на професійному килимку для йоги, інакше їх думка змінилася б в першу ж хвилину тренування.

Спеціальний йога-мат має масу плюсів. Килимок для йоги не ковзає, забезпечує відмінне зчеплення його поверхні з вашими руками і ногами. Ви можете бути впевнені, що виконання складних асан НЕ буде ускладнене додатковими проблемами, коли долоні «їдуть», а коліна боляче впираються в підлогу. Ніщо не завадить вам зосередитися на своїй практиці. Під час розслаблення в шавасане килимок не дозволить вам замерзнути, адже його матеріал не пропускає холод від підлоги.

Якщо йога для вас - це випадковість, то піднімати питання про те, як вибрати килимок для йоги або як вибрати одяг для занять йогою, не варто. Замислюватися потрібно, якщо ви практикуєте йогу регулярно і розумієте, навіщо вам це потрібно.

Чи варто купувати свій килимок, якщо ви цілком можете користуватися громадським килимком в йога-клубі?

Якщо практикуєте регулярно і кидати не збираєтеся, однозначно, варто! У вас же є своя зубна щітка, гребінець та інші предмети особистої гігієни, які несуть на собі ваш відбиток і вашу енергетику. Це ж стосується і особистого йога-мату. Якщо енергетичні та гігієнічні аспекти занять йогою не мають для вас значення, то немає нічого поганого у використанні громадського килимка. Але майте на увазі, що наявність свого килимка робить практику більш глибокої і усвідомленої. Ви розумієте, що ВИ тепер в Йогі!

Що таке ідеальний килимок для йоги?
Хороший килимок для йоги:

не ковзає. Важко виконувати асани і віньяси, якщо ваші ноги і руки роз'їжджаються в різні боки. Чим глибше і інтенсивніше ваша практика, тим важливіше цей пункт. Однак майте на увазі, що дуже м'які і «липкі» килимки не надто довговічні, адже їх поверхня з м'якого латексу швидко стирається.
не тягнеться. Більшість професійних килимків всередині мають каркас-сітку, тобто вони армовані. Такий внутрішній каркас не дозволяє килимку розтягуватися і надає йому міцність і довговічність. Проводять килимки для йоги і без каркаса, полегшені. Вони компактні і дуже легкі, такий килимок можна скласти, як шматок тканини, вони в міцності і зручності вони програють.
не приваблює увагу - ні ваше, ні чиєсь інше. Не варто купувати яскраві килимки отруйних відтінків, прикрашених узорами або мандалами. Залиште такі килимки для декору приміщення або прикраси вашої ванної. Естетичні якості килимка мають другорядне значення. На занятті з йоги Ви повинні звернути увагу на свій килимок рівно два рази - коли виймаєте його з чохла і стелити на підлогу і коли звертаєте і кладете назад. А на чужі килимки взагалі не повинні звертати жодної уваги, яке відношення вони мають до Вашої практиці?
Як вибрати килимок для йоги, який потрібен саме Вам?
Килимок для йоги потрібно вибирати в залежності від вашої практики, її інтенсивності і спрямованості.

Якщо Ви займаєтеся регулярно й інтенсивно, практикуєте аштанга-віньяса йогу, сильно потієте, то недорогі килимки для йоги з ПВХ (PVC) із закритою часом вам не підійдуть. Вам краще вибрати килимок для йоги з ПВХ з відкритою порою, килимок з технологією PER + Jute, килимок з корковим покриттям або гумовий килимок. Такі килимки рекомендуються тим, у кого під час практики потіють і стають вологими долоні.

Для спокійної, статичної і релаксаційної практики (пранаяма, медитація, йога для вагітних) можна рекомендувати недорогі хороші, легкі і «липкі» килимки з ПВХ.

Розмір килимка для йоги - який є оптимальним?
Довжина килимка. Килимок довжиною 183 см підійде більшості практикуючих. Якщо ж ваш зріст більше 180 см або ви практикуєте аштанга-віньяса йогу з прокинув тіла вперед і назад, то, можливо, вам варто придбати килимок нестандартної довжини 200-220 см.
Для дітей і підлітків зростом не вище 160 см підійдуть килимки довжиною 170-175 см і товщиною не менше 4 мм.
Ширина. Стандартна ширина килимків для йоги зазвичай становить 60-61см, що цілком достатньо для більшості практикуючих. Але буває також ширина 80 см. Звичайно, такий широкий килимок дає більше комфорту і вільного простору для практики, однак, переносити і транспортувати його не так зручно, як килимки з меншою шириною.

Купити коврик для йоги в Києві можна тут https://sportdominator.com/product/mat-pad-for-yoga-t-fitnes-tpetc-6-mm/


Комментариев нет:

Отправить комментарий