понедельник, 16 апреля 2018 г.

Де можна купити балансуючу платформу в Києві?

BOSU - це універсальна балансувальна платформа, яка стане ефективним інструментом для будь-якої фітнес-тренування. Вона була розроблена в 1999 році фахівцем Девідом Уеком як безпечнішою альтернативи фитболу. Назва BOSU походить від виразу Both Sides Up, яке означає в даному випадку «використання обох сторін».

BOSU

Про платформі BOSU


Тренажер BOSU є гумову півсферу, встановлену на жорстку пластикову основу. Діаметр платформи становить 65 см, а висота півсфери - приблизно 30 см. В комплекті з BOSU пропонується насос, за допомогою якого ви зможете накачати повітря в купольну частину. Чим сильніше накачана півсфера, тим більше вона пружна і тим складніше виконувати вправи. За своїм зовнішнім виглядом платформа нагадує фітбол, тільки в «обрізаному» вигляді.

При заняттях з BOSU можна виконувати вправи як з опорою на півсферу, так і з опорою на плоску платформу. Як правило, купольна сторона використовується для аеробних і силових вправ, а коли м'яч перевернуть, він стає інструментом для розвитку балансу і координації. Ця універсальність і стала причиною популярності цього нового спортивного інвентарю в усьому світі.

Балансировочная платформа Босу може бути використана практично в будь-яких фітнес-програмах: аеробіка, силові навантаження, пілатес, стретчинг. BOSU активно застосовуються і в професійному спорті: в баскетболі, гірських лижах, сноуборді, гімнастики, тенісі та навіть в бойових мистецтвах. Спортсмени-олімпійці використовують такі м'ячі для поліпшення сили м'язів і розвитку балансу. Також платформа життєво необхідна в фізичної терапії для більш легкого відновлення після травм, а також для їх профілактики.

Перший час тренування на BOSU можуть здатися вам незвичними і навіть складними. Не варто переживати, це абсолютно нормально, з часом у вас буде виходити виконувати вправи все краще і краще. Не варто поспішати і приступати відразу до складних занять. Для початку виберіть прості рухи, щоб звикнути до нового тренажеру і знайти впевнене рівновагу.

платформа BOSU

Переваги та недоліки BOSU-платформи


9 переваг занять на BOSU-платформі
1. BOSU один з найбільш універсальних тренажерів. Ви можете використовувати його для стретчинга, пілатесу, вправ на баланс, реабілітаційних вправ, а також аеробних, плиометрических і силових тренувань.

2. Це відмінний спосіб ускладнити традиційні вправи і підвищити їх ефективність. Віджимання, випади, присідання, планки - всі ці вправи виконувати на платформі BOSU набагато важче, а значить ви будете спалювати більше калорій і покращувати ваше тіло ще швидше.

3. М'язи кора будуть активно працювати протягом всього часу, поки ви утримуєте баланс на м'ячі, щоб допомогти стабілізувати ваше тіло. Це забезпечує навантаження на м'язи живота і спини навіть під час виконань вправ, які націлені на інші частини тіла.

4. Босу більш безпечний вид інвентарю, ніж фітбол. Якщо з фітболом у вас є ризик впасти або скотитися з м'яча і нанести собі травму, то при використанні балансування платформи це практично виключено. По-перше, в BOSU передбачається стійка основа. По-друге, висота півсфери в два раз менше, ніж у фітболу.

5. Платформа BOSU допоможе вам поліпшити роботу вестибулярного апарату, розвинути баланс і координацію. Це стане в нагоді вам як в звичайний життя, так і при заняттях іншими видами спорту. Причому зовсім необов'язково виконувати якісь складні вправи. Розвивати баланс і відчуття рівноваги можна навіть просто стоячи на м'ячі.

6. Для того щоб утримувати баланс на платформі, ви будете змушені включати в роботу глибокі стабілізаційні м'язи. Під час звичайних вправ глибокі м'язи живота не включаються в роботу, через що виникає м'язовий дисбаланс і болю в спині. Регулярні тренування з BOSU допоможуть вам цього уникнути.

7. BOSU можна назвати набагато більш різноплановим спортивним інструментом в порівнянні, наприклад, з його аналогом фитболом. Ви можете тренуватися не тільки сидячи і лежачи на півсфері, але також ще і стоячи на ній ногами або колінами. У вас буде можливість виконувати ще більше корисних вправ для всього тіла!

8. Балансировочная платформа дуже проста у використанні. Для виконання вправ з фітболом, як правило, потрібно підбирати спеціальні комплекси вправ. Босу ж стане вашим допоміжним інструментом для виконання звичних вправ, але з більшою ефективністю.

9. BOSU внесе різноманітність у ваші тренування. Рутинні вправи, які повторюються з заняття в заняття, перестають приносити високу ефективність і навіть можуть відбити бажання займатися фітнесом. У цьому випадку на допомогу прийде додаткове спортивне обладнання (наприклад, фітбол, медбол, еластична стрічка), які допоможуть вам оновити арсенал вправ і тренувань.

Купити балансуючу платформу можна в нашому магазині https://sportdominator.com/product/bosu-61/


Комментариев нет:

Отправить комментарий