воскресенье, 15 апреля 2018 г.

Де купити комплект масажних м’ячів для міофасціального масажу

Силіконові м'ячики - самостійне масажний засіб призначений для глибокого впливу на м'язи і сполучні тканини.

Особливо рекомендовані для спортсменів і любителів фітнесу, а також людям, що сидять весь день за комп'ютером.

Масаж силіконовими м'ячиками допоможе вам швидко зняти больові відчуття викликані напругою в м'язах від інтенсивних тренувань або від статичних перевантажень (довгого перебування в одній позі), нормалізувати циркуляцію крові.



масажні м'ячики смартеластік володіють необхідною твердістю для глибокого масажу
Якими перевагами володіють силіконові масажні м'ячики?



Твердість: Масажні м'ячики виготовлені з цільного високоякісного силікону. Вони приємні на дотик і одночасно володіють необхідною твердістю, щоб ефективно впливати на тригерні точки і глибокі м'язи. Силіконові м'ячики не деформуються під вагою вашого тіла.



Зчеплення: Силіконовий м'ячик (ролер) має ідеальне зчеплення з поверхнею. Він не буде, на відміну від тенісного м'яча, легко вислизати з-під вас на підлозі або на стіні. Ви будете здатні повністю контролювати руху.



Розмір: Силіконові м'ячики (ролер) завдяки унікальному дизайну (розмір, вага, форма, жорсткість) впливають набагато точніше і глибше на проблемні зони і тригерні точки, на відміну від великих масажних пінопластових циліндрів.



Самостійний міофасціальний реліз


Спортсмени часто скаржаться на «незрозумілі» больові відчуття в м'язах, які доставляють дискомфорт і заважають повноцінно тренуватися. Це не звичайні м'язові болі після тренувань, які проходять самі, а болю, які з часом посилюються настільки, що доводиться звертатися до лікарів. Однак лікарі не виявляють жодних захворювань.


Ймовірною причиною цих проблем є негативні зміни в міофасциальних структурах, які складаються з м'язової тканини ( «міо») і супроводжує її павутини сполучної тканини ( «фасція»). Сполучна тканина м'язи грає важливу роль у функціонуванні м'язи, як органу. Як практично кожен орган нашого тіла, який має свою оболонку (кістки покриті окістям, спинний і головний мозок оточені твердої мозкової оболонки), м'язи теж оповиті особливою плівкою - так званої фасцією. Сполучна тканина, будучи м'яким остовом, утримує м'язові волокна разом, що визначає структуру м'язового черевця. М'язи і фасції нерозривно пов'язані між собою: розслаблення або вкорочення фасції безпосередньо впливає і на функціонування м'язи.


У здоровому стані фасциальная тканину розтягується і рухається без обмеження. Але з віком, після пережитих фізичних і емоційних травм, повторюваного стресу і через погану постави фасциальная тканина втрачає свою еластичність, стає тугий і обмеженою в рухливості, утворюються осередки «спайок», де м'язи і фасції, по суті, зростаються один з одним , утворюючи рубці. Це захисний механізм, який допомагає стабілізувати тіло в період травми, але, на жаль, він же є причиною хронічного напруги, що приводить до деформацій тіла, які складно виправити. Також при перенапруженні фасції погіршується кровотік в судинах, які через неї проходять. Крім цього існує нерозривний зв'язок між фасції: напруга однієї фасції відбивається і на тонусі інших фасцій. Тому є можливість, впливаючи на яку-небудь фасцію, вплинути на стан м'язів, судин і інших фасцій.


У цій ситуації на допомогу приходить такий метод, як міофасціальний реліз.

Міофасциальний реліз - це одночасне мануальное вплив і на м'язи, і на сполучну тканину, спрямоване на розслаблення міофасциальних структур.



Як саме впливає міофасціальний реліз на м'язи і фасції? Можна виділити дві моделі можливих механізмів його впливу.
У механічної моделі передбачається, що прямий вплив розтягування або тиску на м'яз фізично «розриває» спайковий процес в міофасциальних структурах, призводить до зниження міцності перехресних взаємозв'язків між колагеновими волокнами сполучної тканини, що полегшує ковзання фасциальних шарів один щодо одного.


У нейрофізіологічної моделі передбачається, що тиск і розтягування призводить до стимулювання проприорецепторов, які посилають сигнали в мозок по аферентні нервових шляхах, звідки по еферентних шляхах надходять відповідні сигнали, що сприяють розслабленню м'язів і покривають їх фасцій.



У фітнесі в даний час представлений спрощений спосіб міофасціального релізу - Self Myofascial Release (самостійний міофасциальний реліз), який виконується самою людиною без допомоги масажиста або терапевта. Така техніка передбачає наявність обладнання, за допомогою якого можна тиснути на напружену область в м'язі для досягнення розслаблення і зникнення хворобливості. Найчастіше в якості такого обладнання використовується спеціальний пінопластовий циліндр - foamroller або масажні силіконові м'ячики - lacrosse massage balls

Купити комплект масажних м’ячів для міофасціального масажу можна тут https://sportdominator.com/product/massage-balls-set-eva/


Комментариев нет:

Отправить комментарий